تاریخچه استفاده از کلید پریز

ساخت وبلاگ

در گذشته زمانی که برق اختراع شد، بیشتر جهت روشنایی بخشیدن به ساختمان‌ها و منازل کاربرد داشت. اما امروزه کاربردهای برق فراتر از تأمین روشنایی محیط زندگی ما رفته است.

استفاده, از کلید, و پریز, برق برای لوازم قابل حمل در بریتانیا، از دهه هشتاد میلادی آغاز شد. این ابزار برای اولین بار به صورت دو طرح پین بود و به تدریج رشد یافت، سپس استانداردهای رسمی به منظور فعال ساختن تبادل دستگاه‌های سازگار به وجود آمد. استانداردهای بریتانیا در سراسر امپراطوری بریتانیا گسترش یافتند. اولین بار تجهیزات کلید و پریز توسط John Mellanby، در انگستان معرفی شد. اسمیت در سال ۱۸۸۳ طرح دو پین Two-Pin را به میان آورد. یک مهاجر آلمانی به نام Gustav Binswanger شرکتی تأسیس کرد و کسب و کار کوچک خود را، با عرضه و فروش قطعات الکتریکی به ظهور رساند.

استفاده از کلید پریز متناسب با پروژه خاص خود باید انجام گیرد. کلیدها و پریزها را می‌توان به انواع روکار و توکار تقسیم بندی کرد.

توکار: در توکار ها، سیم کشی توی کار به علاوه قوطی گذاری برای نصب کلید پریزها انجام شده است.

روکار: ممکن است با سیم کشی داخل داکت یا لوله گذاری روکار استفاده بشوند.

نکته: استفاده از کلید و پریز روکار برای سیمکشی توکار و کلید و پریز توکار برای سیم کشی روکار مجاز نمی‌باشد، مگر اینکه سیم کشی، با ترانکینگ مخصوص نصب کلید و پریز انجام شده باشد.

انواع کلید و پریز به لحاظ درجه حفاظت

بسته به درجه حفاظت، کلید و پریزها را می‌توان در موارد زیر دسته بندی نمود:

  • معمولی: در مکان‌هایی که احتمال رطوبت و پاشش آب وجود ندارد یا بسیار پایین است، استفاده می‌شوند.
  • درجه حفاظت ip44: در محیط‌های باز با احتمال وجود رطوبت و آب مانند حیاط، پاسیو و پشت بام‌ها بهتر است استفاده شود. آی پی 44 معروف به کلید و پریز بارانی است.

انواع کلید به لحاظ عملکرد

  • کلید یک پل: دارای یک کنتاکنت فلزی است و وظیفه آن، قطع و وصل جریان برق یک مدار می‌باشد.
  • کلید دو پل: کار آن همانند کلید یک پل است، با این تفاوت که دارای دو کنتاکنت فلزی است و جریان برق دو مدار را قطع و وصل می‌نماید.
  • کلید سه پل: کار آن همانند دو مورد قبلی، اما با سه کنتاکنت و بر روی سه مدار انجام می‌شود.
  • کلید تبدیل: ساختاری همانند کلید یک پل دارد، اما در اماکنی بزرگ که نمی‌توان تنها به یک کلید قطع و وصل جریان اکتفا نمود، کاربرد دارد. در واقع با کلید تبدیل می‌توان جریان را از دو نقطه مختلف، کنترل نمود.
  • کلید صلیبی: کلیدهای کراس یا صلیبی، در اماکنی که نیاز است جریان برق از چند نقطه (بیش از دو نقطه) مختلف کنترل شود، استفاده می‌شوند.
  • کلید زنگ: تنها تفاوت این کلید با دیگر کلیدها در مکانیسم مکانیکی آن است. به این صورت که با برداشتن انگشت از روی کلید، به حالت خاموش و اولیه خود بر می‌گردد. این کلیدها در زنگ‌های درب ورودی و چراغ تایمر دار راه پله‌ها استفاده می‌شوند.

اتمام کتاب نورولوژی یک تجربه عجیب...
ما را در سایت اتمام کتاب نورولوژی یک تجربه عجیب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : residencyc2 بازدید : 101 تاريخ : جمعه 2 ارديبهشت 1401 ساعت: 0:18